Tri poljupca Nikole Jokića za počinak najradosnije košarkaške publike na svetu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Navijači Denvera su na počinak otišli kao najradosnija košarkaška publika na svetu.

Možda ne i kao najispunjenija srećom u sportu uopšte jer su fudbalski poklonici Intera nekoliko časova pre njih razgaljeni s ove strane Atlantika em najslađom pobedom, u gradskom derbiju s Milanom (2:1), em zato što je ona neroazurima donela 20. titulu italijanskog prvaka pet kola pre kraja Serije A i drugu zvezdu na dresu.

 

Denver je na pola puta da preskoči prvu prepreku u plej-ofu NBA lige u svojim željama da sačuva tron u američkoj profesionalnoj košarci.

Lejkerse je u četvrtfinalu u Zapadnoj konferenciji savladao kod kuće i u drugoj utakmici, a njegova publika, jedna od najodanijih u ligi, pala je u trans pobedonosnim košem Džamala Marija u poslednjoj sekundi za čvrste živce i za jako srce.

I as šampiona Nikola Jokić, kiji je u temelje uspeha ugradio tripl-dabl kao najefikasniji u timu, bio je zadivljen podrškom koja nije jenjavala ni kada je protivnik imao dvocifrenu prednost, a pogotovo njenim delirijumom na vrhuncu drame, kakav se mnogo češće viđa među temperamentnim navijačima na Starom kontinntu nego u Americi.

 

Jokić, apuštajući teren posle završnice za infarkt i izjave na parketu, u kojoj je nekoliko puta ponovio da je publika bila neverovatna, poslao je ka i dalje ispunjenim tribinama tri poljupca u znak zahvalnosti.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari