Košarkaši Crvene zvezde savladali su u punoj Kombak Areni Panatinaikos rezultatom 69:67 ostvarivši šestu pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bili su dvojica stranaca Tarens Kinsi sa 19 i Kvinsi Miler sa 16 poena. Crveno – beli su ovim trijumfom stigli do pozicije tri koju dele sa grčkom ekipom. Do istorijskog plasmana u četvrtfinale nedostaje im jedna pobeda, koja će se najverovatnije tražiti na domaćem terenu protiv Darušafake.

Veliki ulog i važnost utakmice uticali su da obe ekipe nervozno uđu u ovaj meč. Na prve poene se čekalo skoro tri minuta igre. Kinsi i Dangubić su doneli početno vođstvo crveno – belima, da bi nakon zakucavanja Gista ekipa Aleksandra Đorđevića preuzela kormilo i držala kontolu igre sve do odlaska na odmor. Prvo poluvreme se završilo prednošću gostiju od 28:31.

U nastavku crveno – beli su odigrali možda i najbolju treću četvrtinu ove sezone u Evroligi. Srpski šampion je u toj deonici igre ubacio 25 poena primivši samo 11 uz neverovatnu seriju početkom drugog dela meča započetu koševima Jovića i zakucavanjem Milera. U poslednjoj četvrtini nervoza iz prvog poluvremena se ponovo vratila i ekipa Dejana Radonjića je imala dosta minuta praznog hoda dozvolivši Grcima da stignu do izjednačenja. U trenucima grča odgovornost su preuzeli stranci Kinsi i Miler koji su uz pribranost Dangubića kod slobodnih bacanja na kraju bili najzaslužniji za konačnih 69:67 za domaću ekipu.



Bartomeu: Prvak ABA lige u Evroligi

– Sledeće godina će Evroliga imati 16 timova koji će igrati po raund robin sistemu, svako sa svakim. Već je poznato 11 klubova, dok će ostala mesta zauzeti pobednici ABA lige, VTB, nemačke i španske, kao i pobednik Evrokupa. Četiri top lige zaslužuju po jedno mesto u Evroligi i po tri u Evrokupu. Ponuda je ista za sve – izjavio je prvi čovek Evrolige koji se juče sastao sa Nebojšom Čovićem i Aleksandrom Vučićem a jedna od tema razgovora bila je i organizacija F4 Evrolige u Beogradu.


Jankovićeva startovala pobedom

Srpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na turniru u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu savladala Nemicu Karinu Vitheft 6:1, 6:3 posle 83 minuta igre. Njena naredna rivalka biće Amerikanka Koko Vandevege, koja je savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 6:4, 6:3.


Drim tim čeka Srbiju

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi sa SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom ako se plasira na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, odlučeno je danapnjim žrebom. Osim ovih timova, u istoj grupi A nalaziće se pobednik kvalifikacionog turnira iz Manile. Sa druge strane, izabranice Marine Maljković igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u Grupi B, sa selekcijama SAD, Kanade, Senegala i dva tima iz kvalifikacija.

U prvom meču ovog kola fudbaleri Vojvodine remizirali su sa čačanskim Borcem rezultatom 1:1. U utakmici koja je obilovala kartonima, domaći su poveli golom povratnika Melega da bi “zebre” do izjednačenja stigle u finišu meča pogotkom Bangure koji je samo nekoliko minuta pre toga ušao u igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari