Nekoliko zanimljivih i rezultatski neizvesnih mečeva priredile su franšize u NBA ligi uoči novogodišnjih praznika. Majami je na gostovanju u Oregonu savladao Portland (108:107). Podvig Hita u meču sa jednom od najboljih ekipa na Zapadu utoliko je veći, ako se uzme u obzir da je Lebron Džejms propustio utakmicu zbog lakše povrede prepona. Nakon poraza u Sakramentu, Majami je do pobede protiv Blejzersa došao zahvaljujući izvanrednoj partiji Krisa Boša.

Često osporavani krilni centar podsetio je na dane provedene u Torontu. Ubacio je čak 37 poena uz 10 skokova, šutirajući 3/3 za tri poena. Boš je pogodio i odlučujuću trojku na 0,5 sekundi pre isteka regularnog vremena.

Minesota je bila bolja od slabašnog Milvokija (117:95). Na gostovanju u saveznoj državi Viskonsi Nikola Peković bio je bolji u direktnom duelu sa Miroslavom Raduljicom. Pekmen je ubacio 19 poena, upisavši u ličnoj statistici još 11 skokova. Srpski centar je na drugoj strani postigao osam poena, uz pet skokova za 14 minuta. Atlanta je pobedila Šarlot (118:116), lišena pomoći Ala Harforda, najboljeg igrača koji je završio sezonu zbog povrede ramena. Jedan od junaka bio je Pero Antić, koji je sa jedne noge pogodio trojku za izjednačenje (101:101), izborivši samim tim produžetak. Zanimljivo je da su Houksi na tri poslednja meča odigrali produžetke, a u dva navrata su bili uspešni. Njujork je od favorita za samu završnicu lige postao tim za popravljanje koš razlike. Niksi su bili posebno nemoćni bez usluga Karmela Entonija, koji je propustio drugi vezani meč. Toronto je u razmaku od 24 časa dva puta bez veće muke nadigrao Njujork.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari