Posle drmatične završnice u produžetku, koja je postala prava poslastica za Stefa Karija, Golden Stejt je pobedom nad Dalasom (122:120) u Teksasu rezrevisao mesto u plej-ofu Zapadne konferencije. Isti uspeh ostvario je Bruklin nakon trijumfa nad Hjustonom (105:96). Netsi su trenutno peti na Istoku, sa pristojnim šansama da na kraju regularnog dela zauzmu čak treću poziciju.


Stef Kari, sjajni plej Voriorsa košem za pobedu obezbedio je svom timu trijumf u Dalasu, 46. ove sezone. Kari je na deset sekundi pre isteka produžetka pogodio preko ruke Kalderona, tako što je korakom unazad obezbedio sebi milimetarski prostor za šut. Samo trideset sekundi ranije Dalas je vodio (120:118), ali je do kraja meča odigrao poprilično konfuzno u napadu. Ovim porazom Mavsi su zakomplikovali sebi sudbinu, jer su pali na deveto mesto, prvo ispod crte kada je u pitanju prolaz u plej-of. Kari je sa 23 poena i 10 asistencija bio najbolji pojedinac u Golden Stejtu, dok je na drugoj strani Novicki bio najzapaženiji (33p, 11 sk).

Netse je do 14. vezane pobede na domaćem terenu predvodio njihov najplaćeniji igrač Džo Džonson (32p). Bruklin je pružio vrlo dobru partiju u kolektivnom smislu, jer su osim Džonsona još petorica igrača imala dvocifren broj poena. Na poraženoj strani harden je sa 26 poena bio najzapaženiji. Treba spomenuti da je Hjuston odigrao meč bez pomoći Hauarda koji je izvrnuo zglob, kao i Beverlija, koji ima problema sa kolenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari