Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da ga u izuzetno jakoj A grupi na Svetskom prvenstvu u Španiji, koju će osim „orlova“ činiti domaća selekcija, Francuska, Brazil, Iran i Egipat, najviše brine azijska reprezentacija.


– Zadovoljan sam što je takva grupa pred nama, volim da se takmičim sa velikim protivnicima, jer jedino na takav način možemo da dođemo do kvaliteta i rezultata kojima svi težimo. Uvek idem na pobedu, to je filozofija kojom ću se i sada voditi. Grupa jeste jaka, ali mi smo jači. Treći meč na velikim takmičenjima uglavnom se odigra najslabije, a nama je to Iran, ekipa koja je zajedno sedam ili osam godina, koja je uspela da dobije Kinu i Filipine i planira da mnogima pomrsi račune. Lakše će mi biti da pripremim utakmice sa Španijom i Francuskom – iskren je Đorđević, u čijem će stručnom štabu biti Miroslav Nikolić, Jovica Antonić i Milan Minić, a uskoro će biti poznato i ime kondicionog trenera.

– Prestali smo da budemo dominantni u odnosu na ostale reprezentacije kada je fizička sprema u pitanju. Veliki deo rada moramo da usmerimo na tu oblast i da budemo fizički jaki kao nekada. To je razlog zašto više nemamo rezultate, igrači poseduju talenat i tehniku, ali to nam ništa ne znači bez fizičke spreme – rekao je novi selektor Srbije.

Đorđević je potvrdio da prati veliki broj igrača, ali da je još rano da se govori o imenima.

– Napravio sam prve kontakte, razgovarao sam sa Bjelicom u Milanu, a sada mi predstoji period kada ću gledati utakmice i treninge kandidata, ići ću i u SAD. Voleo bih da me igrači svojim partijama stave u problem i da se naljute na mene ukoliko ne dobiju poziv. Ozbiljno sam računao na Dragana Milosavljevića, ali planiram da bez obzira na povredu bude neko vreme prisutan uz ekipu – zaključio je Đorđević.

Sedam nedelja priprema

Šampionat sveta u Španiji igraće se od 30. avgusta do 14. septembra, a pripreme „orlova“ počeće 10. jula i trajaće sedam nedelja. Prvu fazu ekipa će odraditi na Kopaoniku, dok su u avgustu planirani turniri u Italiji, Francuskoj, kao i „Trofej Beograda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari