Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mega Leks sa 107:83 (28:26, 27:21, 28:22, 24:14) u svom prvom susretu u Superligi Srbije pred praznim tribinama Pionira, zbog kazne izrečene nakon incidenata u prošlogodišnjem finalu plej-ofa kada su simpatizeri crveno-belih ukrali šampionski pehar. Ipak, to nije omelo izabranike Dejana Radonjića da se predstave u pravom svetlu i na novom frontu protiv dobro poznatog rivala iz ABA lige.

Zvezda je bolje otvorila meč i povela sa 14:6, ali je sastav Dejana Milojevića uzvratio mini serijom i ušao u egal ritam koji je potrajao sve do sredine druge četvrtine, nakon čega je domaćin vezao nekoliko poena preko Marjanovića i DŽenkinsa i otišao sa prednošću na veliki odmor (55:47). Pokušali su gosti iz Sremske Mitrovice da često korišćenom zonom vrate ravnotežu, što im je na kratko i pošlo za rukom (64:62), ali je posle Radonjićevog minuta odmora do kraja susreta na terenu postojao samo jedan tim. Šutevi iz daljine Kalinića, DŽenkinsa i Mitrovića započeli su potop Mege koji je trajao do maksimalnih “plus 29” (104:75) nekoliko minuta pre kraja, nakon čega su igrači sačekali poslednji zvuk sirene.

Najefikasniji u trijumfu Zvezde bio je Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 25 poena i 11 skokova, DŽenkins je dodao 21 poen, a Mitrović 18 poena. Kod Mege, Miljenović je meč završio sa 19 poena, Jokić je dao 13 a Musli 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari