Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije putuje danas u Ankaru gde će u subotu od 16.00 igrati u polufinalu Evropske lige protiv Izraela. Izabranice Zorana Terzića pokušaće da eventualnim osvajanjem ovog takmičenja obezbede plasman u elitnu svetsku „Gran pri“ grupu.

U slučaju očekivane pobede finale završnog turnira igra se u nedelju od 19.00. Selektor odbojkašica Zoran Terzić istakao je da njegove izabranice treba da iskoriste ovu priliku i dobru formu i plasiraju se u najjače takmičenje.

– Nekoliko puta smo bili na pragu Gran prija, ali nam je nedostajalo sreće. Sada igramo završni turnir Evropske lige protiv malo poznatih Izraelki koje su realno za klasu slabije od nas, ali njihovu novu reprezentaciju čine uglavnom naturalizovane Ruskinje. Za očekivano finale ne biramo protivnika, bilo to Bugarska ili Turska, već je najbitnije da ponovimo igru od pre nekoliko dana protiv istočnih suseda i možda ih opet savladamo – rekao je Terzić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u hotelu „M“.

On je dodao da hrabri uzlazna forma odbojkašica koja u početku nije bila zadovoljavajuća, ali da se iz meča u meč vidi napredak. Terzić je napomenuo da će taktički dobro pripremiti susret, u čemu mu pomažu snimci svih utakmica subotnjih protivnica u dosadašnjoj Evropskoj ligi.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović kazala je da je plasmanom na fajnal for zadatak ispunjen, ali da treba iskoristiti dobru formu. Ona najavljuje kvalitetnu igru protiv malo poznate selekcije Izraela, a u finalu priželjkuje Tursku „kako bi se osvetile za poraz na Evropskom prvenstvu“. Iste želje ima i libero Suzana Ćebić koja ističe da nije važno ko će biti sa druge strane mreže „jer se moraju dobiti dve utakmice ukoliko se želi odbrana titule Evropske lige i plasman u elitu“.

Sastav Srbije

Tehničari: Ognjenović, Živković

Korektori: Brakočević, Bjelica

Libero: Ćebić

Blokeri: Krsmanović, Veljković, Rašić

Primači: Nikolić, Molnar, Vesović, Majstorović

Pripreme za SP u Sloveniji

Odbojkašice Srbije imaće tri sedmice slobodno nakon finala Evropske lige, a potom ih očekuju dvonedeljne pripreme u Sloveniji uoči Svetskog prvenstva. Plan će biti delimično izmenjen samo ako ne trijumfuju u Ankari, jer će morati da igraju kvalifikacioni turnir za Gran pri sredinom septembra. Pred sam put na Svetsko prvenstvo izabranice Zorana Terzića igraće prijateljske utakmice u Kini, a potom i turnir u Holandiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari