Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je startovala na Evropskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji i Italiji, pa je na dobrom putu da krene stopama muškog tima koji se okitio zlatnom medaljom. Izabranice Zorana Terzića u beogradskoj hali Pionir demonstriraju igru dostojnu treće ekipe sa nedavno završenog Gran prija, predvođene korektorom Jovanom Brakočević koja nastavlja sa partijama na vrhunskom nivou.

Glavna prednost Srbije je timski duh pa tako osim nje u svakom trenutku Terzić na raspolaganju ima 12 vrhunskih igračica. U odnosu na prethodni turnir dodatnu sigurnost daje i kapiten Jelena Nikolić koja igra na nivou iz najboljih dana.

Ako je suditi na osnovu rezultata iz prve faze, bez obzira što selektor ističe da još uvek ima stvari koje treba promeniti i poboljšati u igri, upravo Srbija uz Rusiju i Italiju ulazi u najuži krug kandidata za medalje. Pored ove tri reprezentacije koje su najviše pokazale iz senke vrebaju i Poljakinje koje su protiv Rumunki imale ne tako težak zadatak da overe prolaz u četvrtfinale.

Veliku podršku odbojkašice imaju na svakom meču od oko 5.000 navijača koji u Pionir dolaze sa željom da tu proslave i titulu prvaka Evrope i tako ponove sliku iz Beča kada su muškarci podigli pobednički pehar. U prvi mah bio je to mač sa dve oštrice, što se najbolje videlo u duelu prvog kola sa Francuskinjama. Velika nervoza i dekocentracija nisu dali našim devojkama da dišu u prvom setu, ali kada su došle do daha i zaigrale na prepoznatljivom nivou usledile su dve velike pobede, naročito ona protiv Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari