Posle poraza od Rusije reprezentacija Srbije igrala je prošle noći sa Kubom meč za treće mesto u Svetskoj ligi. Iako su propustili priliku za bolji plasman na završnom turniru, podmlađenoj reprezentaciji svakako treba čestitati na ostvarenom rezultatu s obzirom na to da su igrali bez najiskusnijih asova srpske odbojke Grbića, Miljkovića i Gerića, koji se povukao iz nacionalne selekcije.

– Bila je to zaista teška utakmica. Međutim, nismo smeli da se opterećujemo porazom od Rusije, jer nas je odmah čekao meč sa Kubom protiv koje smo morali da damo sve od sebe – istakao je selektor „orlova“ Igor Kolaković.

Svi reprezentativci su pokazali da su već spremni za velika dela. Kolaković je pred meč sa Kubancima rekao da se nada da će ekipa naći snage i energije da se domogne trećeg mesta.

– Priznajemo poraz koji nam je nanela Rusija. Sjajan servis i blok nas je dotukao, tako da nismo imali snage da se izborimo za pobedu. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti – jasan je Kolaković.

Brazil je opravdao ulogu favorita u drugom polufinalnom meču protiv Kube (3:1) i zasluženo se plasirao u finale gde se borio sa Rusijom za naslov prvaka 21. izdanja Svetske lige. Utakmica je odigrana prošle noći od 02.00 po našem vremenu.

Dame igrale sinoć u finalu Evropske lige

Nakon sigurne pobede nad Izraelom u polufinalu (3:0), odbojkašice Srbije igrale su sinoć (19.00) u Ankari protiv selekcije Bugarske za trofej u Evropskoj ligi. Za treće mesto od 16.00 borile su se reprezentacije Izraela i Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari