Na završnom turniru Svetske lige u Kordobi muška seniorska reprezentacija Srbije u noći između četvrtka i petka igrala je prvu utakmicu protiv reprezentacije Brazila. Iako svesni da je samo učešće na završnom turniru veliki uspeh, naši najbolji odbojkaši ne odustaju od borbe za plasman u polufinale ovog prestižnog takmičenja.

– Verujem da možemo pobediti Argentince, a onda bi nas očekivalo ukrštanje sa grupom koja je kvalitetnija, u kojoj se nalaze Rusija, Italija i Kuba. Idemo korak po korak, videćemo dokle ćemo stići – rekao je drugi korektor naše reprezentacije Tomislav Dokić.

Izabranici Igora Kolakovića su pre početka turnira isticali da se ključ njihovog dobrog rezultata nalazi u dobroj partiji protiv domaćina.

– Svoju šansu za prolaz u polufinale vidimo u meču protiv Argentine. Ako slavimo u toj utakmici, verujem da ćemo proći dalje bez obzira na ostale rezultate u grupi – istakao je kapiten Bojan Janić.

Argentinci nisu mnogo pokazali tokom takmičenja pre finalnog turnira, ali su formu tempirali baš za fajnal-siks. „Gaučosi“ su u prvom meču u našoj grupi poraženi od favorita Brazilaca tek posle pet setova sa 3:2 (25:17, 23:25, 25:20, 19:25, 15:10), što pokazuje da „orlovima“ neće biti nimalo lako.

Dve prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe ukrštaju se u polufinalu koje će se igrati u noći između srede i četvrtka po našem vremenu.

Pobeda Rusije na startu

U prvom meču F grupe, selekcija Rusije pobedila je reprezentaciju Italije sa 3:2 (25:14, 22:25, 26:24, 23:25, 15:7). Druga utakmica odigrana je sinoć, a sastali su se Rusija i Kuba. Večeras (22.30) igraju Italija i Kuba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari