Nakon 28 sati puta najbolji srpski odbojkaši doputovali su u Kordobu na završni turnir Svetske lige (od 21. do 25. jula). Odmah po dolasku u simpatičan argentinski grad naši igrači suočili su se sa veoma hladnim vremenom i temperaturom tek jedan podeljak iznad nule. Iako je na južnoj Zemljinoj hemisferi trenutno zima, izuzetno prohladno vreme iznenadilo je reprezentativce Srbije, koji će posle napornog puta imati ne toliko intenzivan trening.

Izabranici Igora Kolakovića prijatno su bili iznenađeni i ljubaznošću domaćina, koji su u više navrata istakli da su im srpski odbojkaši omiljeni gosti. Čitava ekipa zajedno sa stručni osobljem smeštena je u prelepom hotelu Šeraton u kome će boraviti do kraja turnira.

– Najvažnije je da smo mi spremni za sva iskušenja u Kordobi. Nismo opterećeni nekim posebnim rezultatom, što je svakako olakšavajuća okolnost. Pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se bude ukazala. Bitno je da oscilacije svedemo na minimalnu meru, jer ćemo samo u tom slučaju moći da konkurišemo za polufinale – naveo je Podraščanin.

Nema sumnje da su srpski igrači fizički veoma spremni i da im je forma na zavidnom nivou. Ono što može da bude otežavajuća okolnost jeste naporan put i neophodan period aklimatizacije. Bojan Janić i saigrači bili su zatečeni situacijom na aerodromu u Buenos Ajresu. Zbog štrajka radnika, letovi su kasnili od tri do pet sati, tako da su odbojkaši bili prinuđeni da duže od planiranog, provedu u argentinskoj prestonici.

– Turnir će sigurno biti izuzetno naporan, zbog čega bismo morali da tempiramo formu za najvažnije mečeve i da vodimo računa o umoru. Nadam se da ćemo protiv Argentine pokazati kvalitet dostojan polufinala na završnom turniru Svetske lige – realan je i oprezan Petković.

Odbojkaši Srbije prvi meč odigraće protiv Brazila u noći između četvrtka i petka, dok će samo dan kasnije odmeriti kvalitet sa Argentincima.

Raspored mečeva

Grupa E

Sreda na četvrtak

Argentina – Brazil (2.00)

Četvrtak na petak

Brazil – Srbija(2.00)

Petak na subotu

Argentina – Srbija (2.00)

Grupa F

Sreda

Italija – Rusija (22.30)

Četvrtak

Rusija – Kuba (22.30)

Petak

Kuba – Italija (22.30)

* Polufinala su u subotu,

a mečevi za treće mesto i finale u nedelju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari