Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nastupiće u subotu od 20.15 u premijernom meču na 23. šampionatu sveta, pošto je žreb „spojio“ sa domaćom selekcijom Poljske, koja će imati podršku više od 60.000 navijača na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi. U nesvakidašnjoj atmosferi izabranici Igora Kolakovića pokušaće da ostvare pobedu i tako odmah istaknu kandidaturu za najviši plasman u A grupi.


– Naše ambicije su kao i uvek da se plasiramo u samu završnicu i, ako je to moguće, borimo se za medalju. Sistem takmičenja je takav da moramo da prođemo tri grupe da bismo stigli u polufinale. Dosta će zavisiti od toga šta budemo uradili u prvoj grupi, jer se bodovi prenose, zbog čega moramo zaigrati maksimalno od samog starta – istakao je kapiten „orlova“ Dragan Stanković.

Srbija će ostale mečeve u premijernoj fazi igrati u dvorani „Sentenijal“ u Vroclavu, a rivali će joj biti Argentina, Australija, Venecuela i Kamerun. Četiri najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe nastaviće takmičenje, a ekipe iz A grupe spojiće se u novoj E grupi sa najuspešnijim timovima iz D grupe, koju čine Italija, Iran, Belgija, SAD, Francuska i Portoriko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari