Privremeni organ do skupštine u FK Partizan 1

Nakon propuštene šanse da se u utorak dobije novi predsednik,uz sva skandalozna zbivanja na prekinutoj izbornoj skupštini,Jugoslovensko sportsko društvo Partizan odlučilo je da raspusti aktuelnu upravu formirajući tročlano telo na čijem se čelu nalazi Milorad Vučelić, a kome će u radu pomagati dugogodišnji potpredsednik kluba Mile Jovičić i general Radivoje Radinović,član upravnog odbora.

Partizan je već šest meseci bez predsednika, s obzirom nato da je prethodna uprava podnela ostavku još desetog decembra nakon eliminacije iz Lige Evrope. Prvobitna skupština kluba koja je bila zakazana za april odloženo je za kraj sezone,da bi ponovljena u maju prošla bez konsenzusa obe strane. Optužbe protivnika za fotelju u Partizanu i prekid skupštine održane 24. maja dobile su rasplet u jučerašnjim popodnevnim časovima. Sportsko društvo Partizan, pozivajući se na Statut ovog tela, a u cilju stabilizacije kluba i mirnog početka prelaznog roka i pohoda ka Evropi, kao i pripreme predstojeće izborne skupštine koja bi trebalo da se održi u narednih šest meseci, odlučilo je da uvede vanredne mere u fudbalskom sektoru.

Podsetimo, nakon podnošenja ostavke kompletnog rukovodstva kluba na čelu sa tadašnjim predsednikom Zoranom Popovićem, formirana je Radna grupa. Ovim telom je rukovodio Ivan Ćurković,a osim njega tu su bili potpredsednik Milorad Vučelić,generalni direktor Miloš Vazura, šef Nadzornog odbora Vladimir Vuletić i Milan Obućina. Najnovijom odlukom u Humskoj, jedan od kandidata i dosadašnji predsednik Radne grupe Ivan Ćurković ostaće bez funkcije u klubu do izborne skupštine,dok to nije slučaj sa sportskim direktorom Ivicom Ilijevom, kao i šefom Nadzornog odbora Vladimirom Vuletićem, koji će i dalje biti u Partizanu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari