Favoriti u poslednja dva para osmine finala Lige šampiona biće u boljem položaju u revanšima za dve nedelje u Engleskoj i Španiji. Mančester siti je slavio na gostovanju Dinamu u Kijevu – 3:1 (2:0), dok su PSV i Atletiko remizirali u Ajndhovenu (0:0).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Očekivano, Mančester siti došao je do trijumfa protiv tima koji je poslednji put 2000. igrao u eliminacionoj fazi Lige šampiona. Aguero i Silva su pogocima već u prvom poluvremenu objasnili Dinamo zašto je imao ulogu autsajdera. Domaćin, u čijoj prvoj postavi nije bilo Radosava Petrovića, uspeo je u nastavku da smanji preko Bajalskija, ali je Ture u 90. minutu obezbedio gostima kapitalnu prednost uoči revanša u Mančesteru. Aleksandar Kolarov bio je rezerva u sastavu „građana“, koji su prekinuli post engleskih timova na poslednjih pet gostovanja u Ukrajini. U Ajndhovenu je viđena vrlo zanimljiva i dinamična utakmica; remi bez golova nije adekvatan opis sadržine utakmice u kojoj je posebno briljirao golman PSV – Zut. On je, posebno u prvom poluvremenu, odbranio najmanje dva zicera „jorgandžija“ u čijoj je poslednjoj liniji Stefan Savić odigrao na poziciji desnog štopera. PSV je poslednjih 25 minuta odigrao sa igračem manje, pošto je Pereira zaradio crveni karton, odnosno drugi žuti. Prvi put od 2007. jedan holandski klub našao se u eliminacionoj fazi Lige šampiona, što je bio i jedan od razloga odličnog ambijenta u Ajndhovenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari