Simonović i Gudurić presudili gostima 1

Crvena zvezda povela je u finalu ABA lige sa 1:0 protiv Mega leksa nakon sinoćne pobede od 95:88 u hali Aleksandar Nikolić. Ekipa Dejana Milojevića, iako desetkovana, pokazala je u većem delu utakmice da može da parira crveno-belima, ali su iskustvo i kvalitet na strani igrača Dejana Radonjića, odnosno umor koji je savladao gostujuće igrače zbog smanjene rotacije, prevagnuli za prvu pobedu Crvene zvezde u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice.

Sve do poslednje četvrtine Mega leks, desetkovan zbog neigranja Jaramaza, Aranitovića, Kabaa, Luvavua, držao je minimalan zastatak i u nekoliko trenutaka čak i vodio, ali su tri vezane trojke (dve Simonovića i jedna Milera) napravili odlučujuću prednost od 11 razlike na šest minuta do kraja utakmice. Iako je ekipa Dejana Milojevića uspela da smanji zaostatak na četiri poena, Gudurić je zapečatio pobedu sa sedama vezanih poena u poslednjim minutima utakmice.

Zvezda je inače sve do poslednje četvrtine očajno šutirala za tri poena (tri od 16), dok je na drugoj strani Mega Leks imao znatno bolji procenat. Ipak, ono što ih je sprečilo da naprave iznenađenje jesu greške koje su pravili u prvom poluvremenu a koje je Zvezda znala da iskoristi.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Majk Cirbes sa 17 poena i 12 skokova, Kvinsi Miler, koji je postigao isto toliko uz šest asistencija i tri skoka, i Simonović sa 15 poena koje je sve postigao u drugom poluvremenu. Kod gostiju, Ivanović je imao 25 poena i 6 asistencija, a Simeunović 20 poena i 4 skoka. Naredna utakmica se igra u subotu u hali „Aleksandar Nikolić“.

Galata osvojila Evrokup, Micov u idealnoj petorci

Galatasaraj osvojio je Evrokup, prvi evro trofej za klub, i tako izborili mesto u Evroligi naredne sezone. U finalu na dve utakmice igrači Galate uspeli su u revanšu da nadoknade minus četiri poena iz prvog susreta u Strazburu (66:62) i da pred svojim navijačima u hali „Abdi Ipekči“ trijumfuju rezultatom 78:67. Nakon prethodne turbulentne godine u kojoj je Galatasaraju pretio bankrot, a ekipi potpuno rasulo, Ergin Ataman uspeo je da ove sezone formira sasvim respektabilan sastav, pre svega zahvaljujući upravi koja je pronašla darežljivog sponzora koji je doneo budžet od sedam miliona evra, što je omogućilo dovođenje šest novih igrača. Važan deo Atamanovog projekta bio je i Vladimir Micov, koji je završio u idealnoj petorci Evrokupa. Srpski košarkaš prosečno je postizao 13 poena, uz 2,8 asistencija i 3,7 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari