Slede fina mentalna i fizička podešavanja 1Foto:FoNet AP

Novak Đoković sastao se rano jutros sa Filićijanom Lopezom u četvrtfinalu na mastersu u Indijan Velsu nakon pobede nad Kolšrajberom (7:5, 7:5).

Poslednji put Đoković je sa Lopezom igrao na turniru u Dubaiju, kada je predao meč Špancu zbog infekcije oka koja ga je mučila skoro mesec dana. Povratak na teren nije išao potpuno glatko srpskom teniseru kome jeprobleme prvo stvorio 149. igrač sveta Amerikanac Bjorn Fratanđelo, a potom i Kolšrajber. Osvrćući se na četiri izgubljene meč lopte protiv Nemca, Đoković je i sam naglasio da njegova igra na turniru ima prostora da se poboljša.

– Još tražim ona fina podešavanja, i mentalno i fizički. Ne smem da dozvolim da mi se tako propuštene šanse ponovo dešavaju, taj smeč mi je i dalje u glavi, rekao je Đoković.

Ipak, psihološka stabilnost po kojoj se Đoković izdvaja na terenu daje mu prednost u odnosu na protivnike čak i onda kada njegova igra nije na vrhuncu. Prvi reket sveta je mnogo puta do sada pokazao da je majstor preokreta.

– Ipak, ima i pozitivnih stvari iz ovog meča, potrebno je u trenutku pokrenuti stvari, rekao je Đoković posle meča sa Kolšrajberom.

Felićiano Lopez, koji je drugi najstariji igrač u prvih trideset posle Federera, od početka sezone pet puta je poražen, a najbolji rezultat je postigao u Dubaiju, gde je stigao do polufinala u kome ga je zaustavio Markos Bagdadis, 57. igrač sveta. U duelima sa Đokovićem, Lopez je izgubio sedam puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari