Nema za čim da žali Viktor Troicki iako je poražen od sedmog nosioca Tomaša Berdiha u trećem kolu Australijan opena (6:4, 6:3, 6:4), bodrio ga je sa tribina i Novak Đoković, jer je uspeo u punom sjaju posle povratka na teren da odigra i na grend slemu i ovo može biti novi početak karijere kakvu je imao kada je bio 12. na svetu pre nekoliko godina.


O samom meču nema šta mnogo da se kaže, Čeh nije nepobediv, ali je protiv Troickog imao svoj dan, servis ga je služio zbog čega srpski igrač nije imao šansu da osvoji bar jedan set. Srpski reprezentativac nema za čim da žali jer je izjednačio svoj najbolji rezultat na AO i napredovaće na ATP listi sa 54. mesta na kojem je sada. Troicki do sredine leta ne brani nikakve bodove zbog čega ima dobru šansu da ako nastavi u ovom ritmu uskoro bude među prvih 20 na svetu. Do poraza od Berdiha vezao je 10 pobeda i osvojio titulu u Sidneju prošle nedelje.

Berdih će u osmini finala igrati protiv problematičnog domaćeg predstavnika, Bernarda Tomića.

Zimonjić uspešan

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Pakistanac Aisam-Ul-Hak Kureši (osmi nosioci) plasirali su se u osminu finala jer su bili bolji od Španaca Pabla Karene Buste i Giljerma Garsija-Lopeza sa 7:6, 6:4. Zimonjić je po programu trebalo da izađe na teren u noći između petka i subote sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom (šesti nosioci) i takmiči se u prvom kolu protiv urugvajsko-tajvanskog dubla Pabla Kuevasa i Su Vei Hsije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari