Prvi teniser na ATP listi Rafael Nadal izjavio je, pred drugu nedelju nastupa na Vimbldonu, da se najviše raduje duelima sa Švajcarcem Rodžerom Federerom jer rivalstvo sa njim smatra najvećim.


– Kada igram finale protiv Federera uvek imam poseban osećaj, a verujem da je isto i sa ljubiteljima tenisa. Mislim da je dobra stvar kod obojice što znamo kako da gubimo, ali i da pobeđujemo. On je pravi džentlmen – istakao je Nadal.

Iako do eventualnog nastupa u finalu trećeg grend slema u sezoni mora da preskoči još tri prepreke, Španac ne krije da bi za titulu radije igrao protiv Švajcarca nego protiv Novaka Đokovića. Naravno, Nadal je svestan da bi Novakov plasman u finale Vimbldona značio i da će srpski teniser od narednog ponedeljka biti prvi na ATP listi, čime bi prekinuo seriju koja traje od 2. februara 2004. Naime, od tada su se sa prvog mesta „šepurili“ isključivo Nadal ili Federer.

– Nema dileme, radije bih igrao protiv Federera. Imam dobar skor sa njim ove sezone, tri pobede i jedan poraz, dok me je Đoković četiri puta pobedio. Ali, videćemo, ima još dosta da se igra. Verujem da neću izgubiti svaki put kada budem igrao protiv Novaka do kraja karijere, ali isto tako neću svaki put pobediti Federera. Sve zavisi od moje, koliko i od njihove forme – potvrdio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari