Povratak na veliku scenu svetskog tenisa Jelena Janković najavila je tiho pokucavši na četvrtfinalna vrata Indijan Velsa. Do najboljeg plasmana još od avgusta meseca prošle godine, kada je takođe stigla do razigravanja za polufinale US opena, srpska teniserka došla je nakon tri vezane pobede, od kojih je poslednja protiv Belinde Benčić bila ubedljivo najslađa, s obzirom da je imala prefiks osvete za eliminaciju sa već pomenutog Otvorenog prvenstva Amerike prošle sezone – 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Jankovićeva je i na Indijan Velsu opravdala nezvanični nadimak „kraljica drame“. Nakon ubedljivog nastupa u prvom setu, usledio je sumrak u drugom, a zatim i bljesak u trećem, tačnije kod rezultata 3:1 u gemovima za veliku švajcarsku nadu. Jelena je u narednih pet gemova podsetila publiku u kalifornijskoj pustinji zbog čega je bila najbolja teniserka na planeti. NJeni udarci sa osnovne linije, dobro prepoznatljiv bekhend, naročito paralela, razoružali su Benčićevu, koja je do kraja meča bila samo nemi posmatrač raskošnog znanja Beograđanke.

Dvanaest godina starija igračica u odnosu na Belindu Benčić, Srpkinja je pohvalila nastup talentovane Švajcarskinje, koja je trenutno 37. teniserka na planeti.

– Ona je zaista dobra igračica. Preuzima kontrolu igre rano i pogodila je mnogo linija na meču – istakla je Jankovićeva.

Jelenina naredna protivnica biće Lesija Curenko, aktuelna 85. igračica na svetu, koja je u osmini finala napravila iznenađenje izbacivši nakon tri seta Južin Bušard, šestog nosioca na turniru (6:7, 7:5, 6:4). Sudeći na osnovu dosadašnjih nastupa srpske i ukrajinske teniserke na pomolu je još jedna drama sa neizvesnim krajem. Curenko ima 24 godine, do glavnog žreba na Indijan Velsu stigla je iz kvalifikacija i nikada se ranije nije sastala sa Jankovićevom, koja je 2010. upravo i osvojila prvi Masters u sezoni.

 

Đoković igrao jutros

Novak Đoković odigrao je meč osmine finala sa Džonom Iznerom rano jutros po srednjeevropskom vremenu. Amerikanac je u dosadašnjim međusobnim mečevima u dva navrata uspeo da razornim servisima savlada srpskog asa, što je Đokovića nateralo na dodatni oprez, pogotovo što u prethodnom kolu protiv Ramosa nije odigrao meč za pamćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari