Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na ATP turniru u Pekingu pobedom nad domaćim igračem Mao Sin Gongom sa 2:0 (6:1, 6:3). U meču koji je trajao samo 71 minut najbolji igrač Srbije lako je savladao malo poznatog tenisera koji zauzima 356. mesto na svetu, a koji je na prestižni turnir stigao sa pozivnicom organizatora.

O dominaciji na terenu najbolje govori čak 11 brejk prilika od kojih su četiri realizovane, dok protivnik nije mogao nijednom da oduzme servis našem teniseru. U drugom kolu takmičenja u prestonici Kine Đoković se sastaje sa Amerikancem Mardijem Fišom. U dosadašnjih pet duela sa 19. igračem ATP liste naš teniser je zabeležio svih pet pobeda.

Na istom turniru, ali u konkurenciji dama Ana Ivanović je preskočila još jednu prepreku savladavši Beloruskinju Olgu Govorcovu sa 2:0 (6:0, 7:5). Ipak, Ivanovićeva do pobede nije došla lako kako to rezultat pokazuje, naročito u drugom setu gde je morala da stiže prednost protivnice od 4:1 i 5:3 kada je 48. igračica WTA liste servirala za osvajanje tog dela igre. U trećem kolu Ivanovićeva se sastaje sa Ruskinjom Elenom Dementijevom protiv koje ima samo jedan trijumf iz pet duela.

Bojana Jovanovski igra sa Izraelkom Pir

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski trebalo bi danas da igra protiv Izraelke Šahar Pir u drugom kolu WTA turnira u Pekingu. Bojana Jovanovski je do ovog meča došla pobedom nad saigračicom iz Fed kup reprezentacije Srbije Jelenom Janković, dok je Izraelka bila bolja od Švajcarkinje Pati Šnider.

Troicki uspešan u Tokiju

Viktor Troicki savladao je u prvom kolu ATP turnira u Tokiju domaćeg igrača Keija Nišikorija sa 2:0 po setovima (6:4, 6:2). U narednoj rundi odmeriće snage sa Austrijancem Jirgenom Melcerom od kojeg je poražen u sva tri dosadašnja meča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari