Posle pobede protiv Žoa Vilfreda Conge 2:0 (7:5, 6:1) najbolji srpski teniser sastaće se sa Rodžerom Federerom u polufinalu Mastersa u Rimu. Novak Đoković imaće mnogo teži zadatak u subotu (20.00) u odnosu na četvrtfinalni duel sa Francuzem. Srbin će morati, u nameri da se domogne prilike da u nedelju pokuša da po drugi put zaredom osvoji Masters u Rimu, dosta bolje da odigrao i da znatno smanji broj neiznuđenih grešaka.


Novak je protiv Conge odigrao za njega nekarakterističan uvodni set. Brejkovi su pljuštali kao prolećna kiša, a obojica tenisera nisu pokazali visok nivo igre. Đoković je u takvom odnosu snaga uspeo da kod rezultata 6:5 trećim oduzimanjem servisa rivalu stekne, ispostaviće se kapitalnu prednost. Ceh pogrešnoj taktici, prilično defanzivnoj, Conga je platio u drugom delu meča. Đoković je pametno iskoristio svaku grešku protivnika i gotovo rutinirano stekao prednost od 5:0 i lagano trijumfovao.

Ana ispala, Janko prošao

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Rimu pošto je od nje bila bolja Marija Šarapova 2:0 (7:6, 6:3). Za razliku od Ivanovićeve, Janko Tipsarević je u paru sa Lukašom Kubotom iznenadio braću Boba i Majka Brajana 2:0 (6:4, 6:4), čime je u igri parova obezbedio učešće u polufinalu turnira u prestonici Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari