Najbolji teniser sveta Novak Đoković zasluženo odmara od naporne sezone i priprema se za 2015. godinu u kojoj će braniti tron ATP liste, ali to nije sprečilo javnost i to italijansku da ga spomene u negativnom kontekstu. I to u „obračunu“ vlasti i opozicije.

Doduše, brzo je stigao demanti na vest da su čelnici pokrajine Lombardije našem asu uplatile 50.000 evra bez pokrića, pa ideja da se ime najboljeg tenisera ukalja nije prošla.

Istina, tamo postoji akcija koja uključuje decu i humanitarne radnike čiji troškovi teže pomenutu sumu, ali ona ni u kakvoj vezi nije sa Đokovićem. Italijanima ovo nije prvi put da pokušavaju da unište Novakov ugled van terena, pa su ga svojevremeno i takođe bez pokrića uplitali u aferu nameštanja mečeva, dovodeći ga čak i u vezu sa mafijom.

Da strujanje neproverenih informacija u javnosti u vezi sa Đokovićem nije samo italijanski „specijalitet“ videli smo proteklih dana i kod nas kada je objavljeno da Novakova porodica navodno gradi hotel na Kopaoniku. Ta informacija je takođe brzo demantovana i povučena, ali potvrđuje tezu o težnji senzacionalizmu po svaku cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari