Siner se prekalio protiv Đokovića potkraj prošle sezone: Stekao sam samopouzdanje da pobedim najboljeg na svetu i u Melburnu 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Janik Siner, najbolji italijanski teniser, zvezda u usponu, dočekao je svojih pet minuta slave na Australijan openu.

Prvi je koji je savladao Novaka Đokovića u polufinalu posle njegovih svih deset pobeda (neporažen je i u finalu).

Zato je i prvi ikada koji je posle polufinalnog meča s učešćem srpskog asa dobio priliku da se neposredno iza duela obrati publici u intervjuu sa terena.

„Bilo je teško. Dobro sam počeo. Trudio sam se da ostanem na tom nivou sve vreme. Pogrešio sam iz forhenda na meč-loptu u trećem setu. S nestrpljenjem sam čekao novi susret sa Đokovićem. Od njega može mnogo da se nauči, a ja sam učio i iz poraza protiv njega na Vimbldonu. Ne znam kako sam uspeo da ga dobijem tri outa u poslednja četiri susreta (prethodna dva puta potkraj prošle godine u takmičenju u grupi na završnom turniru sezone u Torinu i nedugo zatim u polufinalnom okršaju Italije i Srbije u Dejvis kupu u Malagi – prim. auz). Mislim da igramo slično. I on je fantastičan server“.

Đoković i Siner su se ranije sretali šest puta (4:2 u pobedama za najboljeg tenisera sveta). Prvi duel bio je u drugom kolu na šljaci na mastersu u Monte Karlu 2021, koji je srpskom teniseru pripao protiv 19-godišnjaka sa 6:4, 6:2.

„Kad sam imao tek 16-17 godina, imao sam priliku i da treniram s njim u Monaku. Posle meča me je savetovao da ne smem da budem predvidljiv. Servis je mnogo napredovao kod mene. Imam sjajan tim koji, verujem, može i više da me usavrši. Na kraju prošle sezone sam dobio samopouzdanje da mogu da pobedim i najboljeg“, pričao je Siner na mikrofon proslavljenog američkog tenisera Džima Kurijera, šampiona u Melburnu 1992. i 1993.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari