Glavni razlog poraza protiv Sinera: Đoković odigrao prvi meč na grend slemu bez ijedne šanse za brejk 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak Đoković, rekorder grend slema s 24 titule, koji sada i na Australijan openu ima više od 100 mečeva (103) kao i na ostala tri turnira, u polufinalu u Melburnu protiv Italijana Janika Sinera nije stvorio nijednu jedinu priliku za brejk.

To ga je snašlo prvi put.

Siner je servirao 19 puta u gemovima. Imao je gotovo besprekornu realizaciju kada je ubacivao lopticu u protivničko polje iz prve – 83% osvojenih poena (53 od 64).

To je najkrupniji razlog za najveću pobedu 22-godišnjeg italijanskog igrača, koji je prethodno polufinalista bio samo na Vimbldonu prošle godine, upravo oči u oči s Đokovićem.

Poraz se naslućivao jer je srpski as tek četvrti put zapao u tešku situaciju da na Australijan openu gubi s 2:0 u setovima.

Prethodna tri puta je izgubio: od Rusa Marata Safina na debitantskom meču 2005, od švajcarskog asa Rodžera Federera u osmini finala 2007. i od Korejca Čunga u četvrtom kolu 2018, što mu je bio prethodni neuspeh u Melburnu. Sva tri meča su završena s 3:0 za rivale.

Đoković je samo dvaput ranije u Melburnu uzeo najviše jedan gem u prvom setu. Safinu je prvi set 2005. pripao sa 6:0, a Švajcarcu Stenu Varinki u osmini finala sa 6:1, ali je pre 11 godina Đoković trijumfalno završio turnir.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari