Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović vratile su krupnim koracima ženski tenis u žižu srpske javnosti izvanrednim igrama na WTA turniru u Rimu. Jankovićeva je za manje od sat vremena u četvrtfinalu sa šljake u prestonici Italije „počistila“ Venus Vilijams sa 2:0 (6:0, 6:1) i tako postala jedna od retkih igračica koja može da se pohvali pozitivnim skorom u duelima sa starijom sestrom Vilijams.

– Odigrala sam toliko teških mečeva protiv Venus pa mi je i dalje neverovatno da sam pobedila ovako ubedljivo – kratko je nakon trijumfa prokomentarisala Jankovićeva koja je u dosadašnjih 11 međusobnih duela sa Amerikankom samo jednom, pre prekjučerašnjeg susreta, završila meč u dva seta. Jankovićeva se sinoć sastala i sa mlađom sestrom Vilijams, Serenom, u borbi za plasman u finale turnira u Rimu.

U drugom polufinalu sinoć je igrala i Ana Ivanović protiv Španjolke Marije Sančez. Ana je u seriji pobeda nakon „rezultatskog povratka u beli sport“ već savladala dve igračice iz prvih deset, najpre Beloruskinju Viktoriju Azarenku, a potom i Elenu Dementijevu iz Rusije.

– Moj servis je mnogo bolji nego u proteklih godinu i po. Daje mi samopouzdanje i smanjuje pritisak na ostale delove moje igre – objasnila je Ivanovićeva ključ dobrih igara protekle sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari