Srpski teniser Viktor Troicki ostvario je drugu pobedu na turniru u Gštadu, prvom na kojem učestvuje posle godinu dana pauze zbog neodazivanja na doping kontrolu u Monaku, pošto je posle 68 minuta igre savladao Andreja Golubjeva iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 6:4). Rival u četvrtfinalu biće mu pobednik sinoć odigranog meča između Španca Fernanda Verdaska i Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke.


Troicki nije dobro počeo meč, jer se već u prvom servis gemu suočio sa tri vezane brejk lopte Golubjeva, ali je ipak uspeo da se izvuče iz neugodne pozicije i sa pet uzastopnih poena krene ka pobedi. Nakon što je Kazahstanac brzo vratio stvari na početak, Troicki je nanizao četiri gema, uz dva brejka, u kojima je izgubio samo jedan poen. Od takvog udarca Golubjev nije uspeo da se oporavi, iako je poslednjim trzajem smanjio zaostatak pa je prvi set Viktor rešio za pola sata sa 6:3.

Veća borba viđena je u drugom delu igre. Troicki je u prvoj polovini tog seta propustio da realizuje čak četiri brejk lopte, ali je bio na visini zadatka kada je bilo najneophopdnije. U devetom gemu je odličnim ritern udarcima poremetio servis Golubjeva posle čega je došao u priliku da servira za osvajanje seta. Nije sve išlo kao po loju, jer je do konačne pobede stigao tek pošto je realizovao četvrtu meč loptu. Pre trijumfa nad Golubjevim, Troicki je bez izgubljenog seta bio bolji i od Dominika Tiema iz Austrije što potvrđuje da je u dobroj formi, ali ga prava iskušenja tek očekuju. Ovaj turnir je dočekao na 847. poziciji na ATP listi, a ako je suditi po partijama u Gštadu već od ponedeljka čeka ga skok od bar stotinak mesta.

Bojana u četvrtfinalu u Bakuu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski igraće u prepodnevnim satima u četvrtfinalu turnira u Bakuu protiv Mise Eguči iz Japana. Jovanovski je na turniru u glavnom gradu Azerbejdžana postavljena za petu nositeljku, a ukoliko ostvari pobedu za mesto u finalu će se boriti sa boljom iz duela između Štefani Fegele iz Švajcarske i Izraelke Šahar Per.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari