Viktor Troicki uspešno je prebrodio prvu prepreku u kineskom Šenženu, a danas će pred sobom imati najteži zadatak otkako se vratio tenisu posle jednogodišnje suspenzije.

Sa druge strane mreže naći će se prvi nosilac i peti reket sveta David Ferer, rival kojeg nas predstavnik nikada nije savladao u karijeri. Zato je Španac apsolutni favorit jer je iz tri dosadašnja meča izlazio kao pobednik, a Troicki ni u jednom odmeravanju snaga nije bio čak ni blizu da osvoji set, a kamoli da trijumfuje.

S druge strane, Viktor će imati priliku da pokaže svoj potencijal jer se od povratka na teren nije sretao sa najjačima, odnosno da svima razjasni da li ima snagu da se vrati u sam vrh, kako je to najavljivao. Ukoliko eventualno slavi, za razliku dosadašnja tri međusobna meča u Dejvis kupu, Montrealu i Monaku, Troicki bi preuzeo kostur prvog nosioca. Samim tim imao bi olakšan put za osvajanje bodova koji bi ga lansirali daleko iznad trenutnog 174. mesta ATP liste, što je prevashodni cilj kako ne bi morao da igra kvalifikacije za velike turnire, ili da se nada pozivnici organizatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari