Najbolji vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Crne Gore u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1) i tako izborili duel sa domaćom selekcijom za mesto u finalu. Meč protiv Hrvatske igraće se u četvrtak od 17.45 na otvorenom bazenu kraj Save.

 

SRBIJA – CRNA GORA 6:5

(1:2, 1:1, 2:1, 2:1)

Bazen: kraj Save. Sudije: Margeta (Slovenija), Tulga (Turska).

Srbija: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 4, Vapenski, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović, Prlainović 1, Mitrović, G. Pijetlović.

Crna Gora: Radić, Petrović, Pasković, Danilović, Vukčević 1, Tičić, M. Janović 2, N. Janović, Ivović, Zloković, Gojković 1, Jokić, Šefik.

 

Srbija je sinoć prvi put povela tek početkom poslednje četvrtine, kada je svoj prvi pogodak na meču, a treći na šampionatu, postigao Marko Avramović. Nadomak trijumfa našu selekciju doveo je Andrija Prlainović, ali je neizvesnost u utakmicu nešto više od minuta pre kraja vratio Vladimir Gojković. Međutim, odlična odbrana Slobodana Sora, a zatim ishitreni i neprecizni pokušaj Aleksandra Ivovića u poslednjem napadu, bili su signal za veliku radost na tribinama gde su dominirale srpske zastave, mnoge od njih donete iz Banjaluke.

Izuzetno motivisani Crnogorci bolje su ušli u meč i bili mnogo koncentrisaniji u situacijama kada su imali igrača više u bazenu. Naši vaterpolisti su u potpunosti zaustavili centra rivala Borisa Zlokovića, ali nisu imali rešenja u napadu. Kapiten Vanja Udovičić je u prve tri četvrtine kormilario srpskim brodom i sa četiri pogotka održavao priključak za selekcijom Petra Porobića. U poslednjih osam minuta Srbi su podigli nivo igre i sasvim zasluženo eliminisali aktuelnog evropskog prvaka iz borbe za medalju.

Parovi polufinala

četvrtak

Srbija – Hrvatska 17.45

Italija – Mađarska 20.40

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari