Vijeira za kraj crne serije 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtom kolu plej-ofa Superlige gostuju Voždovcu sa željom da prevaziđu rezultatsku krizu. Prethodne nedelje su od Čukaričkog doživeli prvi ovosezonski poraz, u poslednjih pet utakmica ostvarili su samo jednu pobedu.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Tim Miodraga Božovića biće oslabljen neigranjem suspendovanih Marka Grujića i Aleksandara Kataija, ali se u pogon vraćaju Zoran Rendulić i Predrag Sikimić. Oporavio se i Ugo Vijeira, ali prema informacijama iz tabora crveno-belih, najbolji strelac Superlige verovatno će na početku meča biti na klupi, a zavisno od situacije na terenu, u igru će ući kasnije. Zvezda bi mogla da već danas overi titulu u slučaju pobede nad „Zmajevima“ i poraza Čukaričkog.

Na novinarsko pitanje da li su se njegovi igrači možda malo opustili, pošto su u poslednjih pet kola upisali samo jednu pobedu, Miodrag Božović je odgovorio da niko u klubu nije počeo prerano da slavi titulu.

„Nije bilo neke preterane euforije. Imali smo 30 bodova prednosti pa je sada odjednom samo šest, to malo utiče psihološki, kao da vas je neko udario mokrom čarapom“, rekao je Božović.

Drugoplasirani Čukarički u derbiju dočekuje Vojvodinu i u slučaju osme uzastopne pobede skoro sigurno će obezbediti poziciju broj dva na tabeli što bi bio najveći uspeh u istoriji kluba. Trener Čukaričkog Milan Lešnjak naglašava da ih očekuje izuzetno težak meč jer je Vojvodina vrlo kvalitetna ekipa koja na nekoliko poslednjih utakmica jednostavno nije imala sreće.

– Psihološki će to biti najteža utakmica od kad sam u klubu. Zašto? Obično utakmice posle Zvezde ili Partizana kad se napravi dobar rezultat uljuljkaju igrače i oni misle da je dovoljno samo izaći na teren kako bi se uzela tri boda. Moramo protiv Vojvodine da odigramo kao na prethodna dva susreta. Maksimalno smo skoncentrisani i fokusirani da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat – rekao je Lešnjak.

Konkurent ekipi sa Banovog brda u borbi za poziciju broj 2, Partizan, gostuje izuzetno nezgodnom Radniku iz Surdulice, dok Borac iz Čačka, sa povratnikom Miloradom Kosanovićem na klupi, dočekuje Radnički iz Niša. Šef struke crno-belih Ivan Tomić naglasio je da je Radnik kompaktna ekipa koja može svakog protivnika da dovede u problem. Ekipa sa juga Srbije je ove sezone oba puta namučila crno-bele. Jesenas je bilo 2:2, dok su učenici Ivana Tomića u nedavnom okršaju slavili 3:2 posle velikog preokreta. Na pitanje da li su nemili događaji u Partizanu ostavili traga na ekipu, Tomić je bio jasan.

„Nijednom do sada nisam pričao o tim stvarima, želim da igrači ostanu van toga“.

U plej-autu „rasterećeni“ Novi Pazar pokušaće da odličnu seriju rezultata nastavi i protiv Javora, a najzanimljiviji duel trebalo bi da bude mali gradski derbi na Banjici između Rada i OFK Beograda.

Priliku da izbori opstanak imaće Spartak, protiv otpisane Jagodine. Metalac i Mladost još nisu prebrinuli sve brige, ali bi lako moglo da se desi da pobednik međusobnog duela u Gornjem Milanovcu na taj način obezbedi mesto u Superligi i naredne sezone.

Raspored 34. kola

Plej-of:

Utorak: Voždovac – Crvena zvezda (16), Čukarički – Vojvodina (17.30), Borac Čačak – Radnički Niš (18), Radnik – Partizan (18).

Tabela: Crvena zvezda (-1) 42, Čukarički 36, Partizan 31, Radnički Niš 29, Vojvodina 27, Radnik 25, Borac Čačak (-1) 23, Radnik 21.

Plej-aut:

Novi Pazar – Javor (17), Rad – OFK Beograd (17), Spartak – Jagodina (17), Metalac – Mladost (18).

Tabela: Novi Pazar 25, Metalac 22, Javor 21, Mladost 21, Spartak 20, Rad 19, OFK Beograd 15, Jagodina 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari