Aktuelni evropski ili svetski vaterpolo šampion oprostiće se večeras od Evropskog prvenstva u Zagrebu. Trenutak dekoncentracije igrača Crne Gore u duelu sa Rumunijom (9:9) bio je dovoljan da ih u četvrtfinalu ukrsti sa vaterpolistima Srbije u duelu dva tima koja su najviše pokazala proteklih godina. Biće to okršaj igrača koji se dobro poznaju iz nekada jedinstvenog državnog tima i nacionalnog prvenstva, igrača koji su zajedno stasavali u Partizanovoj i školi vaterpola Jadrana iz Herceg Novog.

– Verujemo u sebe, ali pod uslovom da dečje bolesti ostavimo za nama. Oni su više pokazali nego mi, iako su imali dva kiksa. To nam je motiv više i gledamo samo sebe, a Crna Gora sigurno želi da se iskupi za neuspeh na prošlogodišnjem prvenstvu sveta. Odlučivaće hladna glava, koncentracija i mirnoća – rekao je kapiten Vanja Udovičić.

Izabranici Dejana Udovičića ulaze u meč ohrabreni pobedom nad Nemačkom (17:3), ali i osvajanjem Svetske lige nedavno u Nišu kada je upravo potopljena Crna Gora boljim izvođenjem peteraca (14:12). Sa druge strane, „crvene ajkule“ će protiv naših „delfina“ pokušati da ponove igru iz Malage od pre dve godine kada su i došli do titule šampiona Evrope savladavši u finalu Srbiju posle produžetaka (6:5).

Trener Udovičić nada se pobedi svog tima, ali i ističe nekorektno ponašanje organizatora prema aktuelnim svetskim prvacima. Naime, „delfini“ su tri puta igrali prepodnevne utakmice, a sada moraju da se pripreme za meč koji je zakazan u 20.40.

– Ogromna je razlika, stvarno je apsurdno što smo igrali u 10 ujutro. Nije ovo jul pa da se budimo u 6.30 zbog vrućina i temperature od 25 stepeni. Ovih dana je bilo ispod 10 stepeni u jutarnjim časovima, a opet ćemo igrati na plus 10 u večernjem terminu. Sve je to dobro pripremljeno, pamti pa vrati – ističe trener „delfina“.

Glavobolje pred večerašnji meč Udovičić bi mogao da ima i zbog neizvesnog nastupa Slobodana Sora. Prvi golman reprezentacije imao je visoku temperaturu prouzrokovanu virusom pa nije branio protiv Nemačke, a pod znakom pitanja je i za večerašnji duel. Virus je zahvatio i centra Slobodana Nikića, a manje zdravstvene probleme imaju Marko Avramović i Stefan Mitrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari