Nezgodne Skandinavke su prošlost, Francuskinje sadašnjost. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije bio je jedan od najglasnijih navijača nakon pobede nad Danskom, ali priznaje da se pribojavao pre meča.


– Bojao sam se Dankinja, ali sam ipak znao da će Srbija pobediti. Skandinavski stil ne odgovara ni rukometašicama ni rukometašima i sa njima uvek imamo najviše problema. Sve je to sada prošlost, devojke ginu na terenu i bore se, ne sumnjam da će takav pristup imati i danas protiv Francuske. Biće veoma teško i protiv njih jer imaju nekoliko sjajnih brzih i okretnih igračica. Iako nam je dovoljan bod za prolazak u polufinale, idemo na pobedu – realan je Božidar Đurković.

Pitaju se mnogi kakve bi rezultate rukometašice tek postigle da je posećenost kao i na muškom prvenstvu, ali je Đurković svestan da je sada polako zavladala euforija, iako još uvek ništa nije gotovo.

– Imam utisak da nas već svi vide u polufinalu, što ne treba tako da bude. Igra se još jedna utakmica, još velikih 60 minuta i ništa nije gotovo. Zavladala je euforija napokon i očekujem da večeras u Kombank areni bude 10.000 gledalaca, a ukoliko pobedimo, hala mora biti puna za polufinalni meč – zaključio je optimistično Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari