Braničevo

Petak

Ranije

Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 0.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

28/05/2009 20:34 | Požarevac

U Požarevcu održan Sajam profesionalne orijentacije

Pomoć u izboru budućeg zanimanja

Autor: B. D.

Požarevac - U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva prosvete- Školska uprava Požarevac, prošlog petka u požarevačkoj Osnovnoj školi „ Dositej Obradović“ organizovan je četvrti Sajam profesionalne orijentacije na kome su se predstavile Požarevačka gimnazija, Ekonomsko- trgovinska škola, Medicinska škola, Muzička škola, Poljoprivredna škola, Politehnička škola iz Požarevca i Tehnička škola iz Kostolca, kao i Filijala zapošljavanja Požarevac.

- Učenici osmog razreda koji danas dođu i vide ovu prezentaciju, možda će doneti sudbonosnu odluku, a ta odluka je odluka o izboru budućeg zanimanja. Poznato je da od izbora zanimanja zavisi kako lična sreća, tako i prosperitet celog društva. Zato koristim ovu priliku da poželim učenicima osmog razreda da upišu baš onu srednju školu koju žele, istakla je tom prilikom Vesna Zdravković, načelnik Školske uprave.

Saradnici Nacionalne službe za zapošljavanje informisali su učenike o zanimanjima koja se traže na tržištu rada, o zanimanjima koja su suficitarna, upućivali ih na koji način se treba predstaviti budućem poslodavcu i pružali neophodne informacije koje u okviru profesionalne orijentacije i karijernog vođenja rade u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)