Tokom zimskih praznika i slava pred domaćice i domaćine koji se ne oslanjaju na komercijalni i takozvani baka-ketering i organizuju kuvanje u sopstvenoj kuhinji pojaviće se razni teški izazovi.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Jedan je svakako da hrana za goste koji dolaze u turama bude podgrejana, sosovi topli, sarma i pečenje baš po meri. U trenucima užurbanosti ne treba međutim zaboraviti mere opreza prilikom korišćenja mikrotalasne rerne.

Teorijski zaštitna rešetka štitila bi od mikrotalasnog zračenja čak i u slučajevima da je recimo neko loptom razbio staklo na rerni. Takođe, udaljenost od rerne tokom rada trebalo bi da je najmanje 40 centimetara. Skeptici pak to produžuju na četiri metra i obavezni trideset sekundi pre otvaranja rerne, valjda dok svaki talas ne završi svojim putem. Kako god, u brzini se ne treba zaboravljati i naginjati nad uključenu rernu da bi se recimo baš u tom trenutku u fioci dohvatio čep za otvaranje vina ili neka druga slična hitnost koja zahteva ugošćavanje gostiju. Nije poželjno nijednom rukom baratati rernom, a drugom pričati mobilnim telefonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari