Site name

Gej strejt alijansa: Istorijski iskorak za sve LGBT osobe u Srbiji

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je danas odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mandat za sastav nove vlade poveri Ani Brnabić, ocenjujući da je to istorijski iskorak za sve LGBT osobe u Srbiji, ali i za sve žene.

3

Piše: Fonet

Beograd 16. jun 2017. 10:10

Foto: Fonet/Antonio Ahel

Posle njenog prošlogodišnjeg postavljenja za ministarku, čime je ujedno postala i prva javno autovana osoba na ministarskoj poziciji u Srbiji i regionu, imenovanje Ane Brnabić za mandatarku Vlade je još jedan ogroman, istorijski iskorak za sve LGBT osobe u Srbiji, ali i za sve žene jer će ona ujedno biti i prva premijerka u istoriji Srbije, ocenjuje se u saopštenju.

Brnabić je kroz svoj dosadašnji rad nesumnjivo pokazala stručnost i profesionalnost, ostvarivši vidljive rezultate u svom resoru, ali je ujedno kroz svoj rad kao autovana osoba dala i veliki doprinos boljem razumevanju LGBT osoba i smanjenju tenzija prema ovoj populaciji, kako među različitim društveno-političkim akterima, tako i u čitavom društvu, ističe se u saopštenju.

Iz tih razloga je, kako se podseća, ona i ovogodišnja dobitnica nagrade „Duga“ čiji je Alijansa osnivač.

"Ono što LGBT pokret i LGBT zajednica u Srbiji do pre samo par godina nije mogla da zamisli ni kao mogućnost, danas postaje realnost", ističe GSA.

Alijansa smatra da će buduća premijerka najveći pomak za LGBT zajednicu u Srbiji ostvariti upravo ako svoj premijerski posao bude obavljala vredno i odgovorno, na dobrobit baš svih građana i građanki Srbije, bez obzira na njihova bilo koja lična svojstva. 

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Strejt

16. jun 2017.

Iskreno, koga zanima kakve je ona orijentacije. Nije ona pokrala Srbiju, nego samodeklarisani rodoljubi, prema tome to je posljednje sto me zanima. Mene vise zanima sta nju kvalifikuje za tu poziciju i tu moram da kazem da sam vrlo suzdrzan. Slusao sam neko njeno izlaganje skoro i moram da kazem da je to vrlo plitko. Uvek iste teme ponvalja.

sindikat uprave

16. jun 2017.

Smesno i uvredljivo. Ona nije zastupala interese nijedne grupe, pa ni lgbt. Pa nema ni politicki program, ne zna se sta zastupa, npr o Kosmetu. A u drzavnoj upravi je bila katastrofalno neuspesna u svim segmentima, nazalost

Tragač

16. jun 2017.

Šta slavi LGBT? To bi isto bilo kad bi izabranix premijer imao,recimimo, plavu kosu, pa se plavušani organizuju i slave! Samo se ukopavaju i dube jaz... Budi kog hoćeš sexualnog opredeljenja, ali nema potrebe da mlataraš zbog oga po ulici...