Site name

U ponedeljak štrajk upozorenja u Fijatu

- Nezadovoljni radnici u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija odlučili su, kao što je naš list već i najavio, da početkom naredne sedmice organizuju jednosatni štrajk upozorenja.

2

Piše: Z.Radovanović

Kragujevac 06. decembar 2017. 20:54

 U ponedeljak štrajk upozorenja u Fijatu

Foto: Fonet

- Na osnovu zahteva velikog broja zaposlenih, članova naše sindikalne organizacije, a zbog sve težeg položaja radnika, doneta je odluka o stupanju u štrajk upozorenja, koji će biti organizovan u ponedeljak, 11. decembra, od 13.30 do 14.30 sati. Okupljanje zaposlenih nije predviđeno, već će radnici štrajkovati na svojim radnim mestima, navodi se u saopštenju Sindikata "Nezavisnost" u FCA Srbija.

Ističe se, pritom, da se u štrajk upozorenja stupa, jer ni pet meseci posle letošnje obustave rada radnici nisu dobili na uvid sporazum o prestanku štrajka, te i dalje ne znaju koje i kakve su odluke tom prilikom donete.

- U međuvremenu je položaj zaposlenih dodatno pogoršan, pošto je dosta radnika otišlo iz fabrike, a nijedan novi nije primljen. Plata radnicima povećana je neznatno, tako da je i dalje nedovoljna za pristojan život, dok je isplata bonusa za efikasnost i dalje neizvesna, konstatuje se u saopštenju. Z. R.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

07. decembar 2017.

bBILO BI POTREBNO DA SE OBRATITE SADAŠNJOJ, VREDNOJ,I, ,,PONOSNOJ,NA,,TEKOVINE,EPREMIJERKI DA SE NAUVAŽI ONA NJENA,,,FLOSKULA,, BOLJE I TO ŠTO,,IMATE ,,NEGO,NIŠTA,,.PA DA JOJ PREDLOŽITE,ZAMENU,, ,,ZARADA,,ZA POČETAK,DOK NEPOČNE DA,,ZALAZI,U TE,,TEME,,I,,SPONTANO,,NERADI,,PRO BONO,, NEGO, JE PLAĆAJU I TAKVI,,USPEŠNO,,SREĐENI,,U POGONIMA,. VELIKOG,INVESTITORA,,..

Čuvajte se!

08. decembar 2017.

Italijani potrošili subvencije i,sad - zdravo đaci!