Jeremić: Ova vlast je obećala da će priznati Kosovo 1

„Ova vlast je došla nama na grbaču jer je obećala Zapadu da će priznati Kosovo“, izjavio je večeras u Sremskoj Mitrovici predsednički kandidat Vuk Jeremić.

„Moj stav o Kosovu je svima više nego poznat. Ja ga nisam menjao, i da sam ga promenio bio bih prvi u izboru za generalnog sekretara UN. A ova vlast je u poslednjih pet godina razgradila sve institucije koje

su postojale u pokrajini, izdala kosovske Srbe i učinila da Kosovo bude član međunarodnih organizacija. Ova vlast daje Kosovo da bi dobila zeleno svetlo od Zapada kako bi mogla da sprovodi tiraniju nad sopstvenim narodom“, rekao je Jeremić i poručio da će se to promeniti na Uskrs.

Jeremić je upozorio da je ova država počela da uzima obrise kriminalne strukture. „Imamo paradržavni kriminal i ukoliko im ne budemo stali na put pretvorićemo se u kriminalnu državu“, rekao je Jeremić i naglasio da „baroni ove vlasti Andrej Vučić, Nikola Petrović i Vladimir Beba Popović vuku Srbiju na dno“.

„Kandidovao sam se da bih ih zaustavio. Nemam čega da se plašim. Mene nemaju u fioci. Ja sam im problem. Zato mogu da kažem ime Andreja Vučića, Nikole Petrovića i Bebe Popovića. Ne mogu da me uplaše, ne mogu da me zaustave“, istakao je Jeremić na tribini u prepunoj Sali sremskomitrovačkog pozorišta „Dobrica Milutinović“.

„Bio sam juče u Boru gde je lokalni gazda i kabadahija izvesni Sosa. Ovde je Balvan. Danas, ako ste iz Sremske Mitrovice ne možete ništa osim ako nemate dobar odnos sa Balvanom. To nije samo u Mitrovici, već u celom Sremu, u Vojvodinu, u celoj Srbiji. Nije balvan sam – nad balvanom je

balvan“, rekao je Jeremić.

Jeremić je okupljenima poručio da svojim komšijama i prijateljima prenesu da treba da izađu i glasaju.

„Kada budete sami iza paravana na glasanju, ničim vas ne mogu uceniti i tada je gotovo“, istakao je Jeremić i poručio da Aleksandar Vučić neće imati više od 50 odsto u prvom krugu.

„I tada će početi da odlaze koalicioni partneri, pa preletači, pa onda Tomini, i na kraju će ostati Andrej, Nikola, Beba i on. A to nije dovoljno da bi se vladalo Srbijom“, naglasio je Jeremić.

„Nije problem samo Vučić, problem je i Sosa, i Balvan, i Vulin i doktor Neša Stefanović. Oni odlaze u jednom mahu samo ako izađete i ubedite vaše komšije da ne ostanu kod kuće. Kažite svima – ostaneš li kod kuće glasao si za Vulina. Mislim da će svi izaći“, istakao je Jeremić.

Jeremić je napomenuo da je za danas bila predviđena i poseta Rumi, ali je zbog pritisaka i pretnji koje su upućivane ljudima poseta otkazana. „Odlučio sam da nikoga ne želim da stavljam u tešku situaciju“, rekao je Jeremić.

„Mi danas živimo u banditskoj diktaturi i taj strah kojim onim vladaju, strah od gubitka posla i fizičkog nasrtaja, moramo pobediti. On se sklanja u jednom danu“, poručio je Jeremić. On je rekao da su sve prethodne vlasti u Srbiji patile od boljke partijskog zapošljavanja, ali ona danas ima razmere rastuće epidemije.

„Najgori među najgorima dobijaju posao sa preporukom najgorih među najgorima“, upozorio je Jeremić.

„Nezaposlenost i nemogućnost da se do posla dodje bez partijske veze i knjižice je jedan od najvažnijih razloga zbog čega mladi i radno sposobnosti napuštaju zemlju“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari