Čanak: Oštrije kazne za prodavce droge 1Foto: Stanislav Milojković

Krađa 59 flaša metadona, sintetičke droge koja se koristi u terapiji, odnosno lečenju heroinskih zavisnika, sa Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još je jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge saopštio je danas Nenad Čanak, predsednički kandiodat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

On smatra da „rizikujemo haos na ulicama, ako se hitno nešto ne preduzme“. Nedavna zaplena tone skanka kod Bačke Palanke, te podatak da je svakom drugom mladom čoveku između 15 i 30 godina u Srbiji ponuđena droga, dok skoro polovina zna gde da je nabavi, samo su dodatni pokazatelji već zaista alarmantne situacije. Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora poиeti odmah, sada, nadedeno je u saopštenju Nenada Čanka.

„Pre nekoliko dana sam rekao i ponoviću: svaka kazna za ulične preprodavce droge je mala i zato ću insistirati da se zakon pooštri.Uveren sam da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove“, zaključio je Čanak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari