Site name

Izložba o Jasenovcu u UN

Srbija priprema veliku izložbu o Holokaustu u Jasenovcu, koju će 25. januara otvoriti u sedištu Ujedinjenih nacija na Ist riveru, šef srpske diplomatije Ivica Dačić. pišu Novosti.

1

Piše: FoNet

Beograd 30. decembar 2017. 14:09

Izložba o Jasenovcu u UN

Foto: www.wikipedia.org

Na izložbi "Istina o Jasenovcu - pravo na nezaborav" u sedištu svetske međunarodne organizacije prvi put će biti predstavljeni novootkriveni dokumenti o ovom logoru i žrtvama jednog od najstrašnijih stratišta tokom Drugog svetskog rata, smeštenom u tadašnjoj NDH, pišu Novosti.

Izložbu će otvoriti šef diplomatije Ivica Dačić, koji rekao listu da je ona fokusirana na istinu o genocidu i Holokaustu, a ne na konfrontaciju sa Hrvatskom:

Biće predstavljene relevantne istorijske činjenice i izložba je posvećena svim žrtvama u Jasenovcu, i Jevrejima i Romima, ne samo stradalim Srbima.

Ideja projekta "Jasenovac" treba da doprinese mobilisanju svetske javnosti i da bude doprinos naporima UN da se probudi svest o kolektivnom identitetu i zajedničkim vrednostima, koje treba braniti u vreme velikih globalnih promena i da žrtve koje su pale za ideale nekog boljeg sveta ne budu uzaludne.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Oibibio

02. januar 2018.

Ovo liči na manipulaciju žrtvama genocida u političke svrhe!