Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da sačuvaju svoju mrežu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, prošle nedelje na beogradskoj Marakani, ali ne i da daju gol Omoniji, pa u revanšu na Kipru moraju najmanje jednom da pronađu metu da se ne bi i ove sezone posle samo dva izlaska van zemlje zatvorili u srpske granice.

Omonija – Crvena zvezda

Stadion: GSP u Nikoziji. Kapacitet: 23.400 mesta. Sudija: Mihael Lerjus (Švedska).

OMONIJA: Leoni, Pavićević, Danielson, Skaramozino, Asis, Ival, Andre dos Sandos, Renato, Leandro, M. Soarez, Dimitris.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Jovanović (Krneta), Maksimović, Mladenović, Mijailović, Evandro, Dimitrijević, Milivojević, Lazović, Milunović, Kasalica.

 

– Očekujem da nas Omonija napadne, što nije bio slučaj na našem terenu, i time nam ostavi prostora za (polu)kontre, što bi nas, uz dominaciju u veznom redu, trebalo odvesti u sledeći krug. Biće teško stići do cilja, ali verujem da su moji momci spremni za taj veliki korak – oprezni je optimista trener crveno-belih Robert Prosinečki, uoči 90 minuta od kojih mnogo toga zavisi u klubu iz Ljutice Bogdana.

I novopečenom reprezentativcu Crne Gore Filipu Kasalici jasno je šta se mora u Nikoziji.

– Naš cilj je da damo makar jedan gol, što bi prema mojoj računici trebalo da bude dovoljno za eliminaciju iskusnijeg protivnika, ili više, ako situacija bude zahtevala. Verujem u realizatorske mogućnosti igrača u najisturenijoj liniji i nas iz veznog reda, ali i uzdam u dobru partiju Zvezdine odbrane, koja je mnogo dobila dolaskom štopera Jovanovića. Nije bitno da li ćemo početi u standardnoj formaciji 4-3-3 ili je zameniti sa 4-4-2, kao ni u kojoj fazi meča ćemo uraditi ono što smo naumili. Samo da prođemo – zna krilni veznjak crveno-belih, za koje neće moći da igraju Vešović (crveni karton iz prvog duela) i teško povređeni Kadu, dok je nastup rovitog centralnog defanzivca Jovanovića pod znakom pitanja.

 

Vojvodina u Beču

Novosadska Vojvodina igraće u četvrtak u Beču od 21.05 (RTV1) revanš meč trećeg kola kvalifikacija protiv Rapida. „Lale“ su pre nedelju dana slavile na svom terenu sa 2:1, iako su do poslednjeg napada imale prednost od dva gola razlike. „Svesni smo našeg, ali i kvaliteta protivnika, a u prvoj utakmici smo videli da možemo da se nosimo sa ekipom koja igra ozbiljan fudbal“, istakao je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari