Danas saznaje: Policija u Beču veruje da je na snimku nestala devojčica iz Bora 1Foto: Policija Austrije

Kako Danas saznaje, bečka policija oglasila se nakon veštačenja snimka koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama, te potvrdila da se na njemu najverovatnije nalazi nestala devojčica iz Bora Danka Ilić (2), koja je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. marta.

„Dana 30. marta 2024. srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je da je bio u prvom bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici ‘Šotenring’ naišao na malo dete“, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da su dve žene koje se i vide na snimku, najverovatnije bile svesne da je čovek prepoznao dete,  pošto liči na devojčicu nestalu u Boru, a potom ih je i snimio.

On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu deteta.

Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavljaja se da se najverovatnije radi maloletnoj Danki Ilić iz Srbije.

Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje slika u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svedoke kojima su žene sa snimka i njihovo boravište ili mesto boravka deteta poznato, da pozovu policiju.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.

Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dve odrasle žene koje prate devojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.

Snimak je navodno napravio srpski državljanin koji je isti potom poslao u MUP Srbije, a nakon čega je kontaktirana i policija u Beču.

Kako prepoznati devojčicu ukoliko je vidite i kome da prijavite?

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova.

Danas saznaje: Policija u Beču veruje da je na snimku nestala devojčica iz Bora 2
Foto: MUP

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju na broj 192 ili da se jave na broj telefona 0652816041.

Nestala devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ona je nestala u Boru, tačnije Banjskom polju, a Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je sistem „PRONAĐI ME“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari