Kockice se polako slažu pred plej-of NBA. Ligaški deo završava se u sredu, a jedina nepoznanica svedena je samo na puku teoriju, s obzirom na to da je nakon trijumfa nad Lejkersima (102:90) Memfis praktično rezervisao osmu poziciju na Zapadu.

Finiks će preskupo koštati poraz od Dalasa, uprkos tome što će poslednji duel regularnog dela odigrati protiv Memfisa. Čak iako se poravnaju u skoru Grizlisi će biti u prednosti, jer su bolji u međusobnom odnosu pobeda i poraza. Neizvesnost vlada na Istoku u smislu ko će na kraju regularnog dela biti prvi, odnosno da li će Toronto ili Čikago zauzeti treću poziciju.

Indijana mora da pobedi Orlando da bi zadržala lidersko mesto, a s obzirom da Toronto i Čikago imaju isto skor, ukoliko tako i ostane nakon poslednje dve utakmice, Reptorsi će zadržati treće mesto jer su lideri Atlantik divizije. Na Zapadu Dalas može da ugrozi Golden Stejt na sedmoj poziciji, dok Portland ne može da pretekne Hjuston. Čak i u slučaju da na kraju regularnog dela imaju isti skor, Hjuston ima bolji međusobni odnos i zadržaće četvrto mesto uoči četvrtfinalnih duela upravo sa Blejzersima. Memfis ne može da ugrozi Mavse, s obzirom na to da je Dalas slavio na sva četiri međusobna susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari