Najbolji teniser sveta Novak Đoković otišao je na zasluženi odmor posle naporne sezone, ali nije uzeo pauzu i od humanitarnog rada.

On je sinoć u Monte Karlu učestvovao u dobrotvornoj akciji kojom je obeležen 20. novembar, Dan dečijih prava. Osim njega, u ceremonijalnoj šetnji koju je organizovala fondacija „Peace and sport“ čiji je Novak ambasador učestvovali su princ od Monaka Albert, Sergej Bubka, Hičam el Gueroj i Pernila Viberg.

– Bio je ovo simboličan, prigodan i lep način da obeležimo 20. novembar, ali i da ukažemo na potrebu da se poštuju prava deteta. Čovečanstvo duguje deci najbolje što ima, to nije fraza već realnost. Treba stvoriti uslove da oni napreduju, razvijaju se i ostvaruju svoje snove. Mi se za to borimo – istakao je Đoković.

On je podsetio da je fondacija na čijem je čelu svoju misiju i viziju usmerila na unapređenje uslova u kojima odrastaju deca u Srbiji. Do sada je uloženo oko dva miliona evra u projekte, izgrađuju se predškolski objekti, investira se u projekat jačanja porodice, a uskoro sledi i otvaranje najvećeg objekta koji su rekonstruisali nakon poplava. Novak je naglasio da će samo u njega biti uloženo oko 650.000 eura kako bi bio bezbedno mesto za igru i rad sa decom.

Murinjo hvalio Đokovića

Trener Čelsija Žoze Murinjo je jedna od najzanimljivijih ličnosti u fudbalu u 21. veku. Posle završnog turnira u Londonu gde je uživo gledao Novaka Đokovića koji mu je prišao i rukovao se tokom meča, portugalski stručnjak je imao samo reči hvale. „Verovatno sam bio najponosniji čovek u hali kada mi je Đoković pružio ruku tokom egzibicionih meča sa Endijem Marejem“, kazao je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari