Žena poginula u nevremenu u Novom Sadu, olujno i u Subotici (VIDEO) 1(Ilustracija) Foto: printscreen/fb (arhivska)

U snažnom nevremenu koje je danas zahvatilo Novi Sad poginula je jedna žena kada je drvo palo na njen auto.

Kako je potvrđeno toj televiziji potvrđeno u Hitnoj pomoći, žena je poginula na licu mesta, a suvozač S.S. star 83 godine zadobio je teške telesne povrede kada je usled jakog nevremena drvo palo na automobil na Zrenjaninskom putu na ulazu u Novi Sad. Novosadski portal 021.rs javlja da je S.S. u svesnom stanju prevezen na odeljenje reanimacije u Urgentni centar. Automobil je kako prenose  bio potpuno smrskan zbog čega su reagovali i vatrogasci koji su morali da ga seku.

Na društvenim mrežama objavljene su i dve fotografije sa lica mesta.

Novi Sad je oko 11h pogodilo kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno kišom i vetrom. Oluja praćena jakom kišom, snažnim vetrom i gradom čupala je drveće u nekim delovima grada. Očekuje se da oluja stigne u Beograd oko 14h.

RHMZ je ranije na sajtu objavio hitno upozorenje da se u narednih sat vremena očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom, vetrom i gradom u zapadnim delovima Srema. Pojedini Subotičani su na svoje profile na društvenim mrežama objavili da je nevreme već počelo u njihovom gradu i da kiša pljušti.

Podsetimo, prema prognozama vremena do 2. jula u Srbiji se očekuju tropske temperature, koje će se kretati i do 42 stepena. RHMZ već danima upozorava na prevelike vrućine ali i na crveni stepen UV zračenja. Iz AMSS je takođe upozoreno da se vozi uz dodatnu opreznost kao i da se izbegavavožnja u najtoplijem delu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari