Uloženo više od 10.000 evra 1

U prostorijama Doma omladine u Kostolcu nedavno je zvanično otvoren Klub za traženje posla. Prilikom otvaranja direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je rekao da Klub ima za cilj da pomaže nezaposlenima da usvoje veštine i znanja koja su potrebna za aktivno traženje posla, ali i da odrede svoje profesionalne ciljeve.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%;   Osim toga, svrha je i dodatno motivisanje lica za aktivnim traženjem posla i pružanje informacija o slobodnim radnim mestima. Klub za traženje posla smešten je u prostorijama Doma omladine, u Ulici Bože Dimitrijevića bb u Kostolcu.

Martinović je rekao da će u Klubu za traženje posla nezaposlenima biti omogućeni i razgovori sa poslodavcima. Prostorije Kluba su opremljene kompjuterima i drugom neophodnom opremom vredne oko 10. 000 evra.

NSZ filijala Požarevac će izvršiti selekciju, izbor i obuku lica sa svoje evidencije, koje će voditi Klub. Zarada zaposlenog na ovoj poziciji predviđena je budžetskim sredstvima projekta. U Srbiji će biti otvoreno 60 klubova za traženje posla od kojih dve trećine u prostorijama lokalnih samouprava.

Otvaranje Kluba omogućeno je zahvaljujući direktnom garantu koji je Nacionalna služba za zapošljavanje dobila iz programa EU-IPA 2012, čiji je osnovni cilj povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Upravnog odbora NSZ, Darijo Mačkić, direktor Sektora za projekte i međunarodnu saradnju Dušan Bogosavljević, direktorka Sektora za podršku zapošljavanju Neda Milanović, direktorka Filijale Požarevac Sonja Mirić, predstavnici GO Kostolac i grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari