Sto godina star recept za pekmez od kajsija 1

Sezona kajsija je u jeku i pravo je vreme da se prave džemovi i pekmezi, koji su najkvalitetniji i omiljen sastojak mnogih kolača i poslastica.

Ovo je recept za pekmez od kajsija stariji od 100 godina, veoma jednostavan za pripremu, bez konzervansa i dodataka.

Pasirani pekmez od kajsija, sastojci:

  • 1 kg kajsija
  • 1 kg šećera
  • voda

Pasirani pekmez od kajsija, priprema:

Kajsije dobro oprati i ispasirati.

Šećeru dodati vodu i ukuvati na gusto.

U ukuvani šećer dodati pasirane kajsije i kuvati uz stalno mešanje 20 minuta.

Čim je pekmez gotov, sipati ga vrelog u tegle i zatvoriti.

Koštice ne bacajte, već ih osušite i možete ih koristiti i konzumirati kao veoma jak antioksidant.

Recept objavljen na portalu www.recepti-kuvar.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari