Foto: Opstina Zvezdara

Izložbu je organizovalo Beogradsko udruženja fićista uz podršku GO Zvezdara.

Izložbu koja je, kao i prethodnih godina, privukla veliku pažlju posetilaca, obišli su i Violeta Filip, zamenik predsednika GO Zvezdara i članovi Veća GO Zvezdara Vladan Jeremić, Miroslav Marinović, Robert Milićević, Srđan Đukić i Aleksandar Đuričić.

Na platou ispred GO Zvezdara, bilo je izloženo više od 30 „fića” iz različitih delova zemlje i iz regiona, a mnogobrojni posetioci su mogli da razgovaraju sa vlasnicima i da fotografiši izložene automobile među kojima je bilo onih potpuno originalnih, ali i prepravljenih do trkačkih.

Proizvodnja „fiće“ obeležila je početak domaće automobilske industrije, od davne 1955. do 1985. u fabrici automobila u Kragujevcu i za većinu Jugoslovena to je bio prvi automobil. Tokom trideset godina napravljeno je 923 487 vozila, a ispred GO Zvezdara su bila izložena vozila ne samo iz Srbije, već i iz regiona.

Beogradsko udruženje fićista pomaže domaćem turizmu i sportu, a pomaže i vlasnicima da dođu do delova za svog ljubimca, povezuje ih međusobno, a pomaže i onima koji žele da kupe ovaj atraktivni auto, koji je bio nacionalno obeležje u jednom periodu istorije Jugoslavije.

Povezani tekstovi