Žena koja tvrdi da je kupila dobitni tiket Državne lutrije Kalifornije od 26 miliona dolara kaže da ga je ostavila u džepu pantalona i uništila pranjem, prenose američki mediji.

Dobitni tiket „Super loto plus“ (SuperLotto Plus) lutrije prodat je u radnji u Norvoku, predgrađu Los Anđelesa u novembru 2020.

Neimenovana žena je navodno snimljena nadzornim kamerama kako kupuje dobitni listić u toj radnji u dato vreme.

Međutim, rok za polaganje prava na ovaj značajni dobitak prošao je u četvrtak, 13. maja.

Organizatori lutrije kažu da se nagrada mora preuzeti u roku od 180 dana od izvlačenja, održanog 14. novembra.

Zaposlena u prodavnici u Norvoku, Esperanca Hernandes, izjavila je za kalifornijski list Vitijer Dejli Njuz (Whittier Daily News) da ih je u sredu posetila žena koja tvrdi da je dobitnica nagrade.

Međutim, kaže da je izgubila dobitni tiket i da se plaši da ga je slučajno oprala zajedno sa odećom.

Portparolka Državne lutrije Kalifornije Keti Džonston rekla je za medije da snimci iz prodavnice neće biti dovoljni da potkrepe ženinu tvrdnju, te da je potreban „ubedljiv suštinski dokaz da ste imali listić“.

Ipak, kopija snimka je data organizatorima lutrije, a tvrdnja se dalje istražuje, potvrdila je Džonston.

Ukoliko ne bude priznatog dobitnika nagrade, novac će biti podeljen državnim školama u Kaliforniji, naveli su organizatori u saopštenju.

Prodavac koji je prodao dobitni listić osvojio je 130.000 američkih dolara, što je uobičajeni postupak lutrije, dodaje se u saopštenju.

Dobitni brojevi izvlačenja u novembru, na koje još niko nije položio pravo, bili su 23, 36, 12, 31 i 13 sa takozvanim „mega brojem“ 10.

Izuzetno je retko da se dobitnici Državne lutrije Kalifornije ne jave, piše Los Anđeles Tajms (Los Angeles Times), pozivajući se na organizatore takmičenja.

Teško da je ovo prvi put da ljudi tvrde da su kupili dobitne tikete koje kasnije nisu mogli da prilože.

BBC Njuzbit (BBC Newsbeat) je 2016. testirao listić u mašini za pranje veša pošto je žena iz Velike Britanije rekla da je ostavila dobitni tiket u prljavim farmerkama.

Listić se raspao.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.