Foto: Beoinfo

Radi se o kategorijama sporta među kojima ima i olimpijskih disciplina, ali koji nisu u prvim ili drugim rangovima takmičenja. Taj nivo je potrebno podići na dovoljan stepen koji će im omogućiti da imaju pravo na besplatne treninge, dodatna sredstva i druge povoljnosti. Grad želi da na ovaj način sagleda probleme sporta u Beogradu i pomogne u savladavanju teškoća. Naš osnovni cilj je povećanje broja dece i omladine koja se bavi fizičkim vežbanjem, popularizacija sporta i poboljšanje stručnog rada u sportu kako bi stvorili svi preduslove za razvoj svih vrsta sportova, kazala je Dragana Belojević.

Jedan od učesnika današnjeg sastanka, zamenik predsednika Džet ski saveza Beograda Veljko Šukalo pohvalio je uspešnu saradnju sa Gradom Beogradom i izrazio očekivanje da će zajednička strategija usmerena ka sportovima koji pripadaju nižim kategorijama dovesti do dalje popularizacije kako tih sportova tako i Beograda kao centra sportskih dešavanja u regionu.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici više od 30 sportskih granskih sportskih saveza, a na skupu su učestvovali i predstavnici Sportskog saveza Beograda.