Centar bez grejanja zbog radova oko Beograda na vodi? 1Foto: Miroslav Dragojević

Naime, u subotu u jutarnjim časovima, na automatu kontakt centra “Beogradskih elektrana” građani su mogli da čuju nasnimljenu poruku – da će jedan deo centra grada biti bez grejanja zbog planiranih radova na mreži u blizini mosta Gazela. Ipak, kako se period bez grejanja odužio, a građani sve češće pozivali zbog informacija, ova poruka je ubrzo uklonjena.

Kod onih koji su bili u blizini prvobitnih radova to je probudilo sumnju pa je upravnica jedne od zgrada u Sarajevskoj ulici upitale dežurne dispečere da li je do kvara došlo zbog radova oko “Beograda na vodi”, na šta su joj oni spustili slušalicu, kako nam se kasnije požalila. I druge komšije sa Savskog venca javile su se redakciji Danasa sa sličnim sumnjama. Pri kasnijim pozivima, “Elektrane” su građanima davale informaciju da je došlo do kvara na magistralnom toplovodu.

U međuvremenu su „Beogradske elektrane“ izdale zvanično, hitno saopštenje – da će zbog neodložne popravke kvara na magistralnom toplovodu grejnog područja toplane „Novi Beograd“, delovi centra grada ostati bez grejanja.

Bez grejanja su bili potrošači u Savskoj ulici, Durmitorskoj, Višegradskoj, Vojvode Milenka, Risanskoj, Birčaninovoj, Sarajevskoj, Kneza Miloša, Balkanskoj, Nemanjinoj, Miloša Pocerca, Deligradskoj, Kralja Milutina, NJegoševoj, Resavskoj, Stjepana Filipovića, Fabrisovoj, Zvečanskoj, Oblakovskoj, Dobropoljskoj, kao i deo Vračara u zoni Hrama Svetog Save i Neimara.

Ponovna isporuka toplotne energije uspostavljena je juče ujutru, a mi u međuvremenu nismo od “Beogradskih elektrana” dobili odgovor koji je zapravo uzrok kvara i zašto su se pojavile oprečne informacije.

NS: Rasveta šljašti, a Beograđani se smrzavaju

Beogradski odbor Nove stranke javno je kritikovao vlast zbog problema sa grejanjem u gradu. “Možda je u nekom paralelnom univerzumu normalno da sam centar jednog glavnog grada ostane bez grejanja na pragu zime, ali dok praznična rasveta šljašti na svakom ćošku, građani se smrzavaju
u ledenim stanovima, pogotovo kada se uzme u obzir da su jutarnje
temperature tek koji stepen iznad nule.” Beogradski odbor Nove pita zato “fiktivnog” gradonačelnika Zorana Radojičića i Gorana Vesića, koji je uvek u prvim redovima kada treba da se slika, kakva je to vlast jedne evropske prestonice koja sa kvarom na toplovodu ne može da izađe na kraj čitav vikend, kada su građani uglavnom kod kuće sa svojim porodicama.