Folić: Počela rekonstrukcija dela Skadarlije 1Milutin Folić Foto: Beoinfo

Skadarlija će konačno izaći sve do Bulevara despota Stefana zbog čega će biti izmeštene betonske žardinjere, a neki asfaltirani delovi popločani istom kaldrmom kao u ostatku boemske četvrti.

Takođe, prema njegovim rečima, biće popravljeni stubovi osvetljenja, zamenjena neka stabla drveća koja su bolesna ili dopunjena tamo gde fale.

On je istakao da se Skadarlija više ne tretira samo kao ulica, već kao zona i jedna od najvažnijih kulturno-istorijskih celina u prestonici.

– U prethodnom periodu potpuno je rekonstruisana Zetska ulica, koja je popločana kamenom. Trenutno je u toku popločavanje dela Ulice Strahinjića bana, od Francuske do Skadarlije, kao i onaog malog dela ka Ulici Džordža Vašingtona. Takođe je u planu uređenje i Simine i Ulice Emilijana Joksimovića i time će praktično svi ulazi i prilazi Skadarliji biti rekosntruisani i adekvatno popločani kamenom, sa novom rasvetom, klupama, zelenilom i kantama za smeće – ukazao je Folić.

On je istakao da će svi radovi biti u duhu Skadarlije i u skladu sa novom hijerarhijom u saobraćaju, gde se daje prioritet pešacima, biciklistima i javnom gradskom prevozu.